K.O.M.P.A.S. naar je eigen kracht en meer levensvreugde 


In ieders leven zijn er momenten waarin het ons aan energie, vreugde en (zelf)vertrouwen ontbreekt. Als je doet wat je het liefst doet valt dat daarentegen reuze mee. Zelfs nu of juist omdat er nu zo veel ingrijpends gaande is in de wereld.


In een interessant bericht las ik onlangs dat 2022 een bijzonder en liefdevol jaar gaat worden. Een jaar, waarin mensen de mooiste versie van zichzelf worden en dichter bij elkaar komen. Precies dat is mijn intentie met het K.O.M.P.A.S.
Alles gaat voorbij, net als de seizoenen ieder jaar. Zou het niet fijn zijn als je juist de kracht van elk individueel seizoen in je voordeel kunt gebruiken? 

Ben je het ook zo beu om gemis en leegte in je leven te voelen?

Heb je er genoeg van om je schuldig te voelen dat je niet aan de verwachtingen van anderen voldoet?

Kost het je ook zo veel moeite om motivatie te vinden?

Vind je dat het aan de tijd is anders om te gaan met je ‘anders zijn’?


Gespannen, angstig en somber de dag doorkomen vreet je energie.  


Misschien heb je vannacht niet goed geslapen, omdat onzekerheid, angst en hopeloosheid aan je knagen. Of weet je niet waar je het nodige geld en de motivatie om in actie te komen vandaan moet halen.

Doe je daar niets aan en blijf je erin hangen heeft dat verstrekkende gevolgen.

 

 • Je leven wordt leeg en koud. Het gevoel van ‘alleen’ zijn wordt sterker. Eenzaamheid beheerst je leven.
 • Ontwikkel je jaloezie, spijt en frustratie die je het leven zuur en zwaar maken.
 • Vinden mensen je niet meer leuk en nemen afstand.
 • Krijg je gezondheidsklachten, maak je kans op een depressie of ontwikkel je zelfs een verslaving.
 • Heb je geen kracht en energie meer om het tij te keren en kom je er zonder hulp niet meer uit.Stel je eens voor hoe je leven zou veranderen als je nu in actie komt:


Een nieuwe dag begint en je springt vol energie uit je bed, klaar om de dag met een nieuwe intentie te beginnen. Het mag vandaag allemaal makkelijk gaan en leuke verrassingen zijn welkom. Je hebt de energie om elke dag aan te kunnen, ongeacht wat er speelt in je buitenwereld. Meningen van anderen kwetsen je niet meer, want je vertrouwt op je eigen kracht en vaardigheden. Ondanks beperkingen van buitenaf vind je steeds weer manieren om van het leven te genieten.

Je bent je ervan bewust dat de natuur er altijd is en de seizoenen elk jaar weer komen en gaan. Keer op keer opnieuw. Deze zekerheid vervult je met vertrouwen en je neemt het geschenk dat elk seizoen voor je heeft dankbaar aan. Je merkt op dat jij een deel van alles in de natuur bent en dat ook alles in jouw leven zijn eigen seizoenen kent.

Je weet wat je kracht geeft en vertrouwt erop dat deze kompas je de weg wijst. Je vindt jezelf leuk en bent trots op jezelf, want je kent je eigen waarde. Daardoor voel je je vitaal en gemotiveerd en dat straal je ook uit. Andere mensen pikken dat op en zodoende trek je alleen nog maar mensen aan die graag met je samen willen zijn.

Voldaan en dankbaar ga je naar bed en je wordt de volgende dag wakker met een positief, verwachtingsvol gevoel.

Het leven is fantastisch!!!

Hoe voelt dat?

Wil je dit gevoel graag ontwikkelen?


Het is als een rugzak met je meezeulen. Grote kans dat je te veel en te zware bagage in je rugzak hebt en je jouw kompas verloren bent. Omstandigheden, de media en andere mensen hebben de plaats ingenomen van je zelfbestemming, je eigen innerlijke wijsheid.

Je verlangens en behoeften zijn verschud onder twijfels, onzekerheid en angst.


Om je rugzak lichter te maken is het nodig om je ervan bewust te worden wat die zwaarte veroorzaakt. Daarmee begint het opruimen (als de bladeren die in de herfst van de bomen vallen). Het resultaat is dat je steeds meer dingen inpakt die je kracht, vreugde en energie geven. En natuurlijk een nieuw kompas!


Een wissel van perspectief doet wonderen. Net als in de natuur – ziet de wereld met elk seizoen anders eruit. Laten we er nu ook anders naar je leven kijken en beginnen vruchten te plukken… Zullen we?


Jij en ik weten allebei dat het niet zo gemakkelijk gaat. Ik vind het superleuk om met deze materie bezig te zijn en heb een programma met leuke opdrachten erbij bedacht die ik nog nooit eerder met anderen gedeeld heb.


Dit programma heet ‘het K.O.M.P.A.S naar je eigen kracht en meer levensvreugde’ en gaat je daarbij helpen.Hoe ziet het programma eruit? 


Wij gaan op reis door de natuur, langs de seizoenen, die elk een andere energie en eigenschappen hebben en een cadeau voor je klaar houden. Je ervaart wat leven met de seizoenen voor je kan betekenen, hoe je de unieke energie van elk kunt toepassen en daarmee de kwaliteit van je leven kunt bevorderen.

De lessen zijn gestructureerd aan de hand van de vier hoofdwindrichtingen en de daarbij horende seizoenen.

Daarbij gaan wij werken met opdrachten. Dat zijn soms lichamelijke oefeningen om je lijf goed te voelen, aandachtoefeningen om mentaal tot rust te komen en jezelf te observeren en schrijfopdrachten om je van patronen bewust te worden die de weg naar jouw krachtbron in de weg staan.

Een tot twee uur per week hiervoor de tijd nemen is optimaal om het beste uit dit programma en jezelf te halen. 

In dit 12- weken- programma staat K.O.M.P.A.S. voor:


K = Kracht van de Stilte (Noorden, Winter)

 • Week 1: Waar sta je nu?
 • Week 2: Geen excuses meer
 • Week 3: Jij bent belangrijk!


O = Ontwaken (Oosten, Lente)

 • Week 4: Laat je stem ontwaken
 • Week 5: Ben je een slachtoffer?
 • Week 6: Wat je aandacht geeft groeit


M = wat ben je Mooi! (Zuiden, Zomer)

 • Week 7: Wat ben je mooi!
 • Week 8: Van problemen kansen maken
 • Week 9: Kom tot bloei


P.A. = Pauzeren en Aanvaarden (Westen, Herfst)

 • Week 10: Opruimen
 • Week 11: Oogst jouw vruchten


S = Stilte voor de nieuwe Start (terug in het Noorden, Winter)

 • Week 12: Stilte voor de nieuwe start


Martine 36 jaar

Lieve Kathrin, Dank je wel. Ik volg dit programma met veel plezier en deze is zó passend voor mij op dit moment. 

Het thema keuze staat centraal in mijn leven momenteel. 
Het K.O.M.P.A.S. naar je eigen kracht en meer levensvreugde is een online- training van 12 weken dat je helemaal in je eigen tempo gaat doorlopen. Voor nóg meer effect en inspiratie kun je mij inschakelen voor persoonlijke ondersteuning en coaching.

Gedurende deze 12 weken/ 90 dagen heb je vrije toegang tot het programma en krijg je wekelijks inspirerende informatie en oefeningen.
Resultaten van het werken met het K.O.M.P.A.S.


Stel je voor: je houdt een speciaal kompas in de hand die jou op een zekere en veilige manier naar jouw eigen kracht brengt met als gevolg dat je meer levensvreugde ervaart. Dat is zijn doel en taak. Maar lopen en die richting volgen moet je zelf.

Dit kompas reist met jou door de seizoenen van het jaar en je ervaart de kracht van elk seizoen. Daarin schuilt ook het cadeau hoe je die voor jezelf kunt gebruiken.

In dit programma leer en ervaar je:

 • Wat de kracht is van stilte en hoe je dit voor jezelf kan gebruiken.
 • Duidelijkheid waar je nu staat en waar je heen wilt.
 • Ook jij bent belangrijk!
 • Hoe jouw eigen kracht ontwaakt.
 • Wat je daarbij belemmert en hoe je dat oplost.
 • Hoe mooi jij bent en dat je tot bloei komt.
 • Een makkelijke manier om problemen om te wandelen in mogelijkheden.
 • Dat je meer van jezelf houdt en hoe je dat gevoel duurzaam verankert.
 • De stimulerende werking van het delen van ervaringen of vragen in een speciale, veilige Facebookgroep.


Door de praktische aanpak groei je, want je gaat echt iets doen. Je voelt het effect ervan onmiddellijk. Daardoor voel je jouw kracht die zich vanzelf uit in meer levensvreugde. En wie weet, wat het je nog meer brengt…

Doordat ik eindelijk (na ruim 45 jaar) een gevoel van veiligheid IN MIJZELF heb gevonden, ben ik niet meer afhankelijk van andere mensen, situaties of materiële zaken om een gevoel van veiligheid te waarborgen. Tot nu toe onderdrukte of ontkende ik mijn eigen gevoel(ens) altijd om er maar zeker van te zijn dat mijn veiligheid niet in gevaar kwam. Ik paste mij aan de ander of de situatie om ervoor te zorgen dat de veiligheid (van een relatie, van een vaste baan, van een eigen huis, etc.) intact zou blijven, zelfs als dat ten koste van mijn diepste ik ging.

Dat deed ik niet bewust, het was een onbewuste overlevingsstrategie. Maar nu ik me ervan bewust ben dat ik dat zo deed en dat dat nu niet meer nodig is, voel ik dat het tijd is voor MIJ. Voor de echte, waarachtige Ingrid. Een avontuurlijke, onderzoekende, gepassioneerde, buiten de lijntjes kleurende Ingrid. Ik wil en kan mijn ware zelf niet meer wegstoppen en mijn keuzes laten bepalen door angst. Ik wil en ga mijn hart volgen. Hoe spannend dat ook is. Hoe veel ik er ook voor op moet geven. Het is er de tijd voor.


Ingrid, 45 jaar
Eén ding is zeker: 

Als je hetzelfde blijft doen wat je altijd al deed krijg je meer van hetzelfde wat nu hebt.


Ik ken dat gevoel om geen grip op mijn leven te hebben maar al te goed. Net als in deze Corona-tijd - met beperkingen waar ik zelf niet voor gekozen heb – ben ik vroeger in de DDR (Oost-Duitsland) opgegroeid. Ineens bestond mijn land niet meer, de grenzen waren open, de muur gevallen en waren we ineens een deel van Duitsland als geheel. Mijn opleiding (Wirtschaftskauffrau) was niets meer waard, mijn stageplek was ineens weg en ik was op slag werkeloos. In de DDR bestond werkeloosheid niet en er waren geen voorzieningen hiervoor, die moesten eerst ingevoerd worden vanuit het Westen. Mijn toekomstperspectief was op slag weg.


Het kostte mij veel moeite dat te accepteren en ik had ineens de uitdaging om mijn leven zelf te bepalen i.p.v. dat alles geregeld en voorspelbaar was. Ik was stuurloos, ontevreden, bang, prikkelbaar en boos. Ik wist niet wat ik moest doen, waar ik heen moest, hoe ik mijn leven vorm moest geven. Maar opgeven was nooit een optie. Dat woord bestaat niet in mijn vocabulaire.


Dus ging ik vechten. Ik verhuisde spontaan, deed elk werk dat op mijn pad kwam, woonde bij vreemde mensen, reisde veel heen en weer, had een woning die ik na 10 dagen weer verloor, emigratie naar Nederland, geen geld…. Maar wel de drang om te overleven. Om er wat van mijn leven te maken. MIJN EIGEN LEVEN.


Ik ontdekte: alsmaar vechten is erg vermoeiend en slopend. Het kost veel energie en kracht.

Het ontdekken van mijn eigen kracht, de kracht van beweging, dankbaarheid net als wat mijn werkelijke behoeften en verlangens waren leidden ertoe dat ik mijn talenten onder het stof vandaan haalde en nu doe wat ik werkelijk wil.


Ik voel me krachtig en vind het leven echt prachtig. Het anders kijken naar mezelf, naar anderen en de wereld en het leven leverde me nieuwe vriendschappen op met mensen die werkelijk bij mij passen en zelfs een liefdevolle relatie.

 Wat kan het 'K.O.M.P.A.S. naar jouw eigen kracht en meer levensvreugde' voor je betekenen?

Jouw kickstart naar een nieuw en gelukkiger leven!Deze training is voor jou als:

 • Je het beu bent om steeds in dezelfde cirkel rond te draaien.
 • Je je leven op een andere manier betekenis en zin wilt geven.
 • Je je energieker, zelfverzekerder en waardevol wilt voelen.
 • Je voelt dat er veel meer in je zit.
 • Je het verlangen hebt om dit te ontdekken en te bevrijden.
 • Je bereid bent om jezelf onder de loep te nemen en het aandurft om stap voor stap zaken te veranderen die niet werken.
 • Je er klaar voor bent om actie te nemen.In 90 dagen leer je: 

 • De juiste beslissingen voor jezelf te nemen door te voelen en weten wat voor jou het beste werkt.
 • Waar jouw kracht ligt hoe je deze het beste kunt gebruiken.
 • Weer liefdevolle verbinding met jezelf te maken en van daaruit met anderen.
 • Bewust te worden van patronen die je belemmeren en hoe je nieuwe aan kunt leren die je brengen waar je wilt zijn.
 • Via oefeningen en opdrachten kom je thuis bij jezelf en voel je hoe je – als een zaadje – groeit en tot bloei komt.>